Bucataria- inspirație și placerere de fiecare dată.

Așa cum se spune că, bărbatul este oglinda femeii, aș putea zice că bucătăria de asemenea iși are locul de cinste în fiecare casă dar nu numai, ci si în fiecare inimă iubitoare de culinar. Ca să nu generalizez prea mult și să-mi dau cu presupusul mă voi opri doar la cuibușorul din bucătăria mea, o plăcere unsă pe păine. Această plăcere nu am căutat-o, m-a găsit ea și am uneltele potrivite să o dezvolt doar penttu mine și nu să fac profesie din asta.

Iubesc să gătesc, deși nu dedic foarte mult timp acestei plăceri, însă, atunci cănd o fac, îmi deschid sufletul, încing spiritul și știu ce am de făcut intr-un mod frumos, util și plăcut. Nu intotdeauna am o rețetă sau idee despre ce voi găti și atunci mă axez doar pe ingredientele strict disponibile in camară. De regulă, nu lipsesc mai niciodată legumele ceea ce mă ajută enorm in orice rețetă rapidă, gust bun și nu prea multă bătaie de cap, ăsta fiind doar un exemplu mai la îndemăna, însa, când depui dragoste, plăcere și intuiție, din nimic creezi ceva, și mai mult de atăt, prin ceea ce așezi pe masă dăruiesti bucurie si le arăți celor dragi iubirea ta.

Inspirația în bucătărie nu e oarecum la îndemăna fiecăruia. Momentele nu se aleg doar la nevoie, insă chiar și așa, plăcerea de a găti nu va lipsi în nici un fel de imprejurare. Nu e satisfacție mai mare ca atunci cănd, ai puterea să exprimi prin a găti dorințele celor dragi și să le oferi bucuria de a se aseza cu drag la masă . Sau mare îmi e inima atunci cănd meritele ies la iveală și se dezvoltă dorința altor provocări și altor provocări…..și tot așa. Pe lângă satisfacție și dăruire totală adaug starea de spirit,dacă nu o am nu mă apuc de gătit. Nu are rost. Sunt nervoasa, prostt dispusă, nu am chef sau timpul necesar, renunț la creativitate și abordez alte cele. Spiritul îți mărește entuziasmul, dorința, iți dă timp nelimitat, și cu siguranță îți dăruiește cel mai minunat rezultat. Starea de spirit este secretul unui final cu gust plăcut și asta e tot ce vreau să văd in ochii care mă privesc.

%d blogeri au apreciat: