Primul meu pas cu voce tare, inspirată de o cafea dulce-amăruie.

Cu privirea pierdută, cu multe gânduri in cap, găsesc plăcerea de a mă rasfăța în fiecare dimineță în fața reginei mele, cafeaua. Cu ea îmi împărtășesc toate ideile, starea mea de suflet si tot ce am de făcut în cursul zilei. În procesul vieții, această minunată cafea, este martorul meu cheie in găndurile bune sau rele si nu numai. Iubesc cafeaua…de ce o iubesc, pentru ca, nu mă trădează, nu mă dezamăgește și cel mai mult îmi place că îmi oferă acel timp de răsfăț și odihnă în care îmi pot organiza găndurile, ceea ce mă scutește să am o zi haotică în care nu știu ce am de facut.

Fiind în zodia fecioarei, e zodia în care oamenilor le place ordinea, mă aprind cel mai repede in momentul in care nu găsesc un lucru la locul lui, și atunci fac în așa fel încât să evit acest impact cu nervii mei. Și aici, în această lume paralelă unde am ales să fim, să ne împărtășim ideile, gândurile, părerile și cunoștințele, voi alege „ordinea” care o iubesc atât de mult, să mă ghideze și stiu că mă va ajuta sa am: început, cuprins și incheiere. De aceea, nu din intâmplare am adus în discuție cafeaua, dat fiind că un procent în număr mare de oameni pe acest pamânt, iși încep ziua cu o cafea. Eu asa încep.

În acest parcurs al meu, aici, cu voi, am să aleg ca și temă rețeta bucătăriei, și când am spus acest lucru, se poate intrepreta că aș aduce o sumedenie de rețete din bucatărie, voi face și asta când desigur, voi avea inspirația să o fac. Dar ce am de fapt în minte este să asociez fiecare semnificație și rolul unui ingredient, si nu doar cel dintr-o rețetă in bucătărie, ci și puterea și impactul lui asupra noastră ca si oameni. Nutriția și starea sufletească au cel mai mare rol în menținerea sănătății noastre de aceea, îmi doresc enorm de mult să fiu de ajutor si să mă las ajutată pe acest parcurs.

Nu din întămplare am ales cafeaua, ea a fost inspirsția mea in această dimineața, plăcerea de ai oferi acest timp ei, m-a ajutat să imi fac vocea auzită fie ea doar câteva cuvinte însă , am avut tăria și curajul să mă fac prezentă pentru prima dată. Deși poate exprimarea nu îmi este corectă, insă gandul și imina și- au exprimat sincer tot ceea ce au simțit că trebuie pus aici intr-o mica apariție la prima prezentare la o cească de cafea dulce- amăruie.

Publicat de ludmilastart

Mi-am făcut un brânci și....am ajuns aici. E drept, habar nu am ce va fi, cum va fi, însa, știu că voi digera provocarea. Așa cum fiecare ingredient își are locul intr-o rețetă, de asemenea imi fac mereu prezența acolo unde cred că trebuie să fiu. Încă din copilărie, pe care nu am avut-o, am invățat că eu va trebui să-mi fiu propriul croitor al vieții, propriul zidar și propriul mentor. Cu trecerea anilor am invățat să iau aceste lucruri ca pe o binecuvântare și să mă hrănesc din forțele proprii. Peste pragul vieții am pășit cu stângul, dar nici asta nu regret, eu am o vorbă din bătrâni: ce nu te doboră, te întărește. Iar motto-ul cu care am crescut in scoala generală, scris mare pe peretele dormitorului din internat, era: cum îți așterni, așa dormi. Deși atunci am înțeles doar că trebuie să imi aranjez bine patul, abia mai tarziu am realizat adevăratul sens al proverbului, avându-l in minte atât de profund, iar fiecare faptă, mi-am asumat-o întocmai zicalei cu pricina. Nu mi-am luat ca aliați: negativismull, urâtul și furia pentru că iubesc nespus de mult opusul lor și îmbrățișez cu drag naturalețea sufletului și dăruirea. Ador sa fac multe lucruri dar iubesc bucătăria și imi place s-o descopăr , iubesc gătitul, deși o fac doar pentru mine și familie, mă împinge dorința să impart această pasiune și cu alți iubitori în domeniu și nu numai. Mă agăț de speranța că mă voi face plăcută, pornesc cu încredere, cu răbdare și cel mai important să-mi incânt iubitorii de frumos.

Lasă un comentariu

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe